Varför startar smartladdning direkt?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

1. Varje gång du kopplar in bilen kalibrerar vi laddhastigheten för att schemalägga laddningen efter elpriset och hur mycket tid du behöver.
2. För att försäkra dig om att du alltid har batteri för oförutsedda resor så laddar vi bilen till 20 % direkt, oavsett vad elpriset ligger på just då. Du kan inne på bilen i appen själv välja vad denna gräns ska vara på, men vi rekommenderar 20% för att undvika att du som kund riskerar att bli strandsatt.
3. Därefter börjar systemet "Planera Laddningen". Då kontrollerar vi alla tekniska krav och besparingskriterier som måste uppfyllas för att Smartladda bilen.
4. Om alla krav uppfyllts pausar vi laddningen för att fortsätta ladda senare när elen är billigare.

Var detta intressant läsning? Klicka gärna på våra andra artiklar nedan.