Realtidsmätare
Realtidsmätare ⏲️
Hur kommer jag igång med realtidsmätning?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du har mottagit din realtidsmätare så är det dags att ladda ned Saveeye-appen. Appen går att ladda ned från Google Play Store och App store.

Några bra saker att se över innan man försöker börja installationen är att det är korrekt uttag på elmätaren (P1/RJ12), att uttaget/porten på elmätaren är upplåst utav ditt nätbolag och att du har bra Wifi anslutning där elmätaren sitter.

När appen är installerad kan du skapa ditt konto och börja installera pucken. När du loggat in på ditt konto så trycker du på mitten av de 3 fälten längst ner och går in i listan över dina Saveeye-enheter. I dagsläget så kommer denna lista att vara tom.

För att installera pucken till din mätare så ansluter du kabeln till din mätares P1/RJ12-uttag. P1/RJ12-uttaget ser ut som ett telefonjack. När du har anslutit pucken så kommer den att lysa blått.

När pucken lyser blått så går du in på ditt konto i Saveeye appen och väljer "Skanna ny enhet", varefter du får möjlighet att skanna QR-koden på baksidan av pucken. Det är viktigt att ställa in "Blink per kWh" rätt. De flesta elmätare blinkar 1000 gånger per kWh, som appen själv föreslår. Men om det till exempel står "400 imp/kWh" på din elmätare måste du korrigera värdet i fältet till 400.

När pucken dykt upp i appen så följer du stegen nedan:

1. Gå in på dina WiFi inställningar på din telefon och anslut till Saveeye nätvärket (utan lösenord).

2. Välj sedan ditt eget WiFi nätverk i fönstret som öppnas.

3. Logga in på ditt WiFi.

4. Anslut.

Pucken kommer att lysa grönt i runt 5 sekunder när den ansluts till ditt WiFi.

Om din mätares P1/RJ12-uttag är aktiverat så klickar du på “fortsätt/continue”. Om P1/RJ12-uttaget inte är aktiverat så behöver du kontakta din nätägare och efterfråga att de öppnar/låser upp uttaget.

Det är även viktigt att kontrollera att ditt WiFi når till din mätare, i vissa fall kan man behöva flytta sin router närmare så att realtidsmätaren får en stadig anslutning.

Efter detta är anslutningen klar och du kan fästa pucken på utsidan av din mätare med hjälp av magneten i pucken. Nu är du redo att börja följa din förbrukning i realtid i Saveeye appen!