Solpaneler 🌞
Solproduktion☀️
Växelriktare för solproduktion 🌞

Vi går igenom allt du behöver veta om växelriktare kopplat till Greenely-appen och elavtalet.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du producerar din egen solenergi kan det vara svårt att få full överblick över din elproduktion och elkonsumtion. Möjligtvis nyttjar du elen du producerar i ditt egna hushåll samtidigt som du köper el från nätet och dessutom säljer din överskottsel tillbaka till nätet.

Anslut din växelriktare i appen och få full överblick över din produktion och hur mycket du säljer vidare till elnätet. Då kan du följa din faktiska förbrukning från elnätet samt din egenproducerade el tillsammans med din produktionshistorik.

(Glöm inte att du kan sälja ditt överskott till oss på Greenely för ett konkurrenskraftigt pris!)

Vad är en växelriktare?

Växelriktaren har två uppgifter, först och främst omvandlar den likström till växelström så du kan använda din producerade solel i ditt hushåll eller sälja till elnätet då alla dina prylar i hemmet går på växelström.

Växelriktarens andra uppgift är just att få ut så mycket el som möjligt av din solanläggning och se till att elen håller god kvalite.

Vilken växelriktare är kompatibel med Greenely-appen?

Just nu är Greenely-appen kompatibel med växelriktare från:

• SolarEdge

• Huawei

• Growatt

• Solis

• Fronius

• SolarEdge

• Sungrow

• GoodWe

• SMA

• Enphase

• Tesla

• CSISolar

• Deye

• EMA

• Hoymiles

• INVT

• Sofar

• Solax

• TSUN

Anslut din växelriktare till Greenely-appen

1. Tryck på knappen +Lägg till Enhet?

2. Leta upp och klicka på din växelriktare.

3. Följ stegen och logga in med dina inloggningsuppgifter för växelriktaren.

Vad är skillnaden mellan att lägga till växelriktaren vs. produktionsmätare?

Med en integrerad växelriktare godkänner du att Greenely hämtar data direkt från växelriktaren och inte enbart från din elmätare. Det möjliggör att Greenely kan visa en mer fullständig bild av din produktion och användning både i realtid och historiskt.

• Att lägga till växelriktaren möjliggör att Greenely får tillgång till data direkt från växelriktaren kan du följa din faktiska förbrukning från elnätet samt din egenproducerade el tillsammans med din produktionshistorik i Greenely-appen.

• Om du har lagt till din produktionsmätare (ibland kallad produktionsanläggning) i appen kan Greenely endast hämta hur mycket el som du säljer till elnätet. Detta visas i appen tillsammans med din konsumtion från elnätet.